Telverde CoVid 19

  • Linia telefonică de urgență Telverde 0800 500 550

 

 

 

 

 

  

 INFORMARE

TEL VERDE 0800 500 550

 

Linia telefonică de urgență Telverde 0800 500 550, destinată copiilor și adulților din centrele rezidențiale, a fost lansată de către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții (ANDPDCA), Consiliul Tinerilor Instituționalizați (CTI), Centrul de Resurse Juridice (CRJ) și Reprezentanța UNICEF în România.

 Scopul acestei linii telefonice este de a reduce sentimentul de nesiguranță al copiilor și adulților din centre, pentru a le oferi consiliere și asistență psiho-socială, consiliere juridică, dar și pentru a preveni și identifica eventualele provocări și abuzuri cărora le pot cădea victime.

Atât personalul, cât și beneficiarii centrelor rezidențiale pot apela gratuit Telverde pentru a primi informații,  pentru consiliere și pentru eventuale sesizări.

Personalul DGASPC și al centrelor rezidențiale pot solicita la Telverde informații suplimentare sau ghidaj în anumite situații legate de pandemia actuală și pot beneficia de suport psiho-social și emoțional pentru a răspunde bine provocărilor din activitatea de zi cu zi. De asemenea, beneficiarii - copii și adulți din centrele rezidențiale - pot solicita la această linie telefonică consiliere și asistență psiho-socială în probleme personale sau probleme ce țin de relația cu personalul centrelor, condițiile din centre, etc sau pot sesiza anumite situații sau abuzuri din centre.

 

Director General,

Geanina Marina IANC